SEARCH ENGINE MARKETING

SEM

— SEM je dio sveobuhvatnih online marketinških usluga osmišljenih za privlačenje posjetitelja uz pomoć SEO optimizacije tražilica i kontekstualnog oglašavanja. Ova vrsta internet marketinga povezana je s istraživanjem i pozicioniranjem web stranice unutar tražilica radi ostvarivanja maksimalne vidljivosti i porasta prometa koji na vašu stranicu dolazi s pretraživača. SEM vam pomaže uspješno ciljati korisnike oglašavanjem i plaćenim linkovima u rezultatima, a omogućava vam plaćanje po klikovima – samo kada netko klikom na reklamu posjeti vašu stranicu – dakle, imate sigurnog posjetitelja. Ovi su alati iznimno korisni za ponuđače usluga i proizvoda budući da omogućavaju da se njihove reklame pojave uz rezultate upita korisnika i to upravo u onom trenutku kada su posjetitelji spremni obaviti kupovinu.

Kontekstualno oglašavanje je reklama, čiji je sadržaj ovisi o korisnikovim interesima i u najvećoj je mogućoj mjeri usklađen s njegovim ciljevima u ulozi zakupnika oglasnog prostora. Stoga je jedna od njegovih glavnih prednosti, u odnosu na druge oblike oglašavanja, u odabiru ključnih riječi koje najpreciznije opisuju  proizvode i usluge, publiku i web stranicu. Spada u skupinu ‘Pay Per Click’ (plati po kliku) oglašavanja.

PREDNOSTI KORIŠTENJA PPC OGLAŠAVANJA:
01

Kontekstualno oglašavanje olakšava širenje informacija o gotovo bilo kojoj vrsti robe i usluga;

02

Oglasi će biti vidljivi onim korisnicima koji su zainteresirani za kupnju određene robe i usluga;

03

Prilično velik broj ključnih riječi može biti povezan uz oglašavanje usluga;

04

Ono pruža mogućnost za uređivanje oglasa u bilo koje vrijeme,samo je potrebno kliknuti za promjenu cijena ponude i popis ključnih riječi.

MODERNI ALATI ZA OGLAŠAVANJE NA TRAŽILICIMA

реклама-в-поисковых-системах-01

SEO optimizacija

Optimizacija tražilica ili Search Engine Optimization (SEO) – sveobuhvatan proces kojim se web stranica optimizira za tražilice, poboljšavajući promet web-resursa u skladu s traženim upitima. Prema statistikama, preko 90% posjetitelja dolazi na Vaše web lokacije putem tražilica, stoga online oglašavanje nije zamislivo bez dobrog rangiranja putem SEO optimizacije.

реклама-в-поисковых-системах-02

Oglašavanje sa Google AdWords

Google AdWords je Googleov servis za kontekstualno oglašavanje online u vlasništvu najvećeg svjetskog sustava za pretraživanje. Što to znači? Na Googleu se dnevno provodi preko tri milijarde pretraga, što Vam omogućava pozicioniranje oglasa tamo gdje vam je zajamčeno da oglas funkcionira – korisnici će pronaći vašu tvrtku kada pretražuju usluge koje nudite. Google AdWords pruža ciljanje oglasa po geografskoj lokaciji i potiče korisnike da se vrate na vašu stranicu, a Vi plaćate tek kada je Vaša lokacija posjećena!

реклама-в-поисковых-системах-03

Oglašavanje putem Yandexa

Yandex – alat za postavljanje kontekstualnih oglasa na pretraživače i Yandex mreže. Yandex je specijaliziran za internetske servise i proizvode, a smatra se četvrtim najvećim pretraživačem online. Oglašavanje putem Yandexa je učinkovito budući da postavlja samo one poveznice na klijentovu stranicu koje bi mogle biti korisne posjetiteljima, osigurava da ključne riječi odgovaraju sadržaju stranica i instantno dopire do potencijalnih kupaca.

ZA MAKSIMALNI UČINAK – NUDIMO VAM SVOJE USLUGE

ZA MAKSIMALNI UČINAK – NUDIMO VAM SVOJE USLUGE POSLOVNOG PRETRAŽIVANJA

Naš će tim analizirati specifične detalje o Vašem poslovanju i predstaviti Vas u najboljem svijetlu na temelju informacija zadobivenih analizom tržišta, konkurencije i korisničkih potreba. Izvršavamo optimizaciju putem popularnih ključnih riječi (tzv. Keywords), što nam omogućava stopostotni pristup ciljanoj grupaciji i porast posjetitelja Vašeg web kutka.

IZBOR ZAHTJEVA ZA PROMOCIJU WEB-LOKACIJE

Pružamo vrhunsku uslugu za svoje potencijalne kupce, opserviramo i informiramo se o načinima na koje različite vrste potrošača reagiraju u potrazi za specifičnim proizvodima. Naš stručni kolektiv određuje njihove motive i ponašanje te u skladu s dobivenim podacima prilagođava vašu stranicu i sadržaj za provođenje promotivnih aktivnosti i oglašavanje putem svih relevantnih online kanala, društvenih mreža i medijskih platformi.

TEHNOLOŠKA REVIZIJA

Za Vaše stranice, neumorno radimo na otklanjanju bugova u kodu kako bismo ih prilagodili algoritmu tražilica. Tehnička optimizacija će podići Vaše web stranice na sam vrh pretraživača i učiniti Vas vidljivijim realnim kupcima, što dovodi do povećanja profita;

OPTIMIZACIJA STRANICA

Pri optimizaciji Vaše stranice usredotočavamo se na specifičnosti poduzeća i proizvoda, kako bismo vas učinkovito prezentirali ciljanim korisnicima. Razvijamo visoko kvalitetne web stranice koje su učinkovite u svim aspektima: po prometu, brzini, stopi konverzije, prodaje i povratu ulaganja. Moderni ljudi više nemaju vremena za pažljivo prelistavanje i raščlanivanje zbrke informacija.

POBOLJŠANJE RENOMIRANE WEB STRANICE

Za najbolji rezultat postavite poveznice na pretraživače online, po domino efektu, povećati ćete vjerodostojnost stranice za tražilice i uz vjerne posjetitelje, zaraditi nove pratitelje. Ovo je moguće samo pri preciznoj distribuciji linkova. Kako tekstovi ne bi opterećivali korisnike i pretvorili se u spam, potebno je kreirati atraktivan i informativan sadržaj.

PRAĆENJE WEB PROMETA I KONVERZIJA

Tijekom optimizacije tražilica, analiziramo učinkovitost upita i osiguravamo porast posjeta web stranica. Strategija je utemeljena na praćenju perioda zadržavanja na određenim sadržajima, porastu prometa, učinkovitosti marketinških kampanja i praćenju ključnih pokazatelja uspješnosti. Naš tim će pretvoriti posjetitelja u sigurnog kupca.

Pogledajte više

Kontaktirajte nas